Stipendije za 117 rogatičkih studenata

S. M.
Stipendije za 117 rogatičkih studenata

ROGATICA - Načelnik Rogatice Milorad Jagodić potpisao je juče ugovore o stipendiranju studenata, za šta je u budžetu opštine ove godine namijenjeno 190.000 maraka.

Na javni konkurs za stipendije u tekućoj akademskoj godini prijavilo se 157 studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji, a posebno formirana komisija predložila je 117 studenata, koji ispunjavaju uslove.

Oni će u deset mjesečnih rata u tekućoj godini dobiti po 140 maraka ili za deset maraka više nego prošle godine.

Na maloj svečanosti Jagodić je pozdravio prisutne studente i nekoliko roditelja onih koji nisu mogli doći na potpisivanje te im poželio dobro zdravlje i da uspješno završe školovanje, ali i da se vrate na područje opštine i doprinesu njenom razvoju.

Prvo mjesto na listi, kao nagrada je automatski pripalo Sari Ninković, učenici generacije ovdašnjeg Srednjoškolskog centra iz posljednje generacije maturanata, koja se upisala na Medicinski fakultet u Foči nakon položenog prijemnog ispita na kojem je bila najbolje plasirana među više kandidata.

Stipendiju je dobila i Milica Kokošar, student četvrte godine medicine, koja kaže da joj ova podrška znači puno. Njom pokriva troškove smještaja i hrane u studentskim objektima, što olakšava život i njenim roditeljima.

I Marko Mirić, brucoš na ekonomskom fakultetu, kaže da mu stipendija dosta znači. Slično priča i Đorđe Frganja koji “gazi” treću godinu mašinstva uz troškove koje mu pokriva otac penzioner i majka domaćica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana