Stevanović: Formira se karantin u Karakaju

Srna
Stevanović: Formira se karantin u Karakaju

ZVORNIK- Grad Zvornik formiraće još jedan karantin koji će biti biti smješten u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju, kapaciteta do 100 kreveta, najavio je danas komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Zoran Stevanović.


Stevanović, koji je i gradonačelnik Zvornika, na konferenciji za novinare je podsjetio da predstoje vaskršnji praznici i da bi, bez obzira na sve apele, priliv ljudi iz inostranstva mogao da bude povećan.

On je naglasio da grad iz tog razloga mora biti spreman da ih sve prihvati u novi karantin koji se priprema.

Stevanović je ponovo apelovao na sugrađane koji su na radu u inostranstvu, da ovaj put izbjegnu dolazak u svoj rodni kraj za vrijeme praznika.

“Ukoliko, ipak, dođu, praznike će provesti u karantinu koji je obavezan za sva lica koja doputuju iz inostranstva, bez izuzetka”, rekao je gradonačelnik, navodeći primjer da je u karantin trenutno smješten i bračni par, koji je sa troje male djece stigao iz Rusije.

Komandant Gradskog štaba uputio je apel sugrađanima da budu društveno i ljudski odgovorni i disciplinovani kako bi spriječili širenje virusa korona.

“Molim vas, najozbiljnije shvatite trenutak u kome se nalazimo, učinite sve što je do vas, a to je da budite disciplinovani, da ne izlazite bez prijeke potrebe iz svojih domova, da izbegavate kontakte, nosite zaštitnu masku, a ukoliko vam nešto treba tu smo da vam pomognemo”, poručio je Stevanović.

Ističući da više nije pitanje hoće li se prebroditi virus korona, Stevanović je rekao da je bitno da se širenje virusa što prije zaustavi kako bi bio stavljen fokus na rad i privređivanje, odnosno vraćanje u normalan život bez straha od virusa.

Stevanović je rekao da su tri lica sa regije Birač, koja su pozitivna na virus korona, smještena u izolovano odjeljenje zvorničke Opšte bolnice.

Gradonačelnik je pohvalio, prije svega, ljekare i drugo medicinsko osoblje jer čine velike i ozbiljne napore da se situacija izazvana virusom korona prevaziđe, izlažući se direktnim kontaktima sa zaraženima i sa potencijalno zaraženima.

“Zahvalni smo njima, kao i pripadnicima Policijske uprave, Komunalne policije, radnicima Službe civilne zaštite, Službe profesionalne vatrogasne jedinice, svi su oni bukvalno na usluzi 24 časa i čine sve da se broj zaraženih svede na minimum i da se izbjegnu žrtve virusa korone”, dodao je Stevanović.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije izrazio je zadovoljstvo što nema novozaraženih lica i što su sve osobe iz dva kruga kontakata sa jednom zaraženom osobom iz Zvornika negativne na virus korona.

On je rekao da je Gradski štab odlučio da se dozvoli ograničen rad radnjama za prodaju ribolovačke opreme, kao i mobilnih telefona.

Stevanović je naglasio da je snabdijevanje u gradu je zadovoljavajuće i da nema nestašice artikala, tako da ne treba praviti nikakve zalihe i istakao da je u ovakvim situacijama izuzetno značajna uloga volonterskog servisa, koji funkcioniše besprekorno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana