Srpski član posjetio višečlanu porodicu Ritan u Mlječanici

Srna
Srpski član posjetio višečlanu porodicu Ritan u Mlječanici

KOZARSKA DUBICA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas višečlanu porodicu Ritan u selu Mlječanica kod Kozarske Dubice.

Riječ je o porodici koja ima 21 člana, šestoro braće i njihove porodice od kojih je desetoro djece.

Dodik je članove porodice i djecu obradovao poklonima i nakon razgovora sa njima najavio da će najkasnije do proljeća biti izgrađen put do njihovog porodičnog gazdinstva, čime bi se dosta toga olakšalo ovoj porodici.

On je dodao da će porodici Ritan pomoći i u smislu funkcionisanja poljoprivrednog gazdinstva, i kada je riječ o registraciji gazdinstva, ali i u nabavci mehanizacije.

Prema njegovim riječima, ova vrijedna porodica, koja ništa ne traži, zaslužuju pomoć i društva i države.

Porodica Ritan živi u podnožju Kozare, bavi se stočarstvom i ratarstvom, a njihov stočni fond broji nekoliko stotina grla različite stoke.

U ime porodice Ritan, srpskom članu Predsjedništva BiH riječi zahvalnosti uputio je nastariji od braće Ritan, Manojlo.

Ovu porodicu danas je posjetio i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, povjerenik Opštinskog odbora SNSD-a Rankica Marelj i šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Vlado Kaurin.

Tokom posjete porodici Ritan, Dodik je najavio da će u narednih sedam dana početi rekonstrukcija magistralnog puta na dionici od Vrbaške /Gradiška/ do Draksenića /Kozarska Dubica/.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana