Srpčani pomažu obnovu razrušene kuće u Glini

D. J.
Srpčani pomažu obnovu razrušene kuće u Glini

SRBAC - Opština Srbac sa nekoliko srbačkih privrednika pomoći će obnovu jedne od kuća u Glini u susjednoj Hrvatskoj koje su uništene 29. decembra prošle godine u snažnom zemljotresu.

Ovo je izjavio načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević, koji je ovih dana boravio u posjeti Glini sa vlasnikom srbačke firme “Tat-Kom” Draganom Tatomirom. Oni su se sreli i sa episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom, sa kojim su razgovarali o načinu pomoći stanovništvu ovog kraja.

- Lično sam se uvjerio u ogromne razmjere ove prirodne nepogode i na prijedlog episkopa Gerasima odlučili smo da pomognemo jednoj petočlanoj porodici koja nije u mogućnosti da obnovi svoj dom. U domaćinstvu živi pet ženskih osoba, među kojima je i dvoje djece uzrasta osam i deset godina. Uz podršku nekoliko privrednika iz Srpca, kompletno ćemo obnoviti kuću i dovesti je u stanje da se u njoj može normalno boraviti - rekao je Dragosavljević. On je pozvao i druge humaniste iz Srpca koji žele i mogu da pomognu da se jave lokalnoj upravi kako bi se pružila pomoć ovoj porodici i njihova kuća što prije stavila pod krov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana