Srednjoškolski centar u Rogatici dobija novi izgled

S. M.
Srednjoškolski centar u Rogatici dobija novi izgled

ROGATICA - Zgrada Srednjoškolskog centra “27. januar” u Rogatici, čiji temelji i najveći dio spoljašnje konstrukcije datiraju još iz vremena Austrougarske, uskoro će zasjati novim sjajem.

Naime, pri kraju je postavljanje nove termoizolacione fasade, čime će biti okončan i trogodišnji projekat na podmlađivanju kompletnog  objekta ove javne ustanove.

Riječ je, rekla je direktorica centra Žaklina Lelek, o zamjeni spoljne i unutrašnje stolarije, bojenju i stavljanju nove fasade, popravci oluka i drugih limenih i ostalih vremenom oštećenih dijelova na staroj i novoj zgradi u kojoj se svake godine obrazuje više stotina mladih Rogatičana.

- Utrošeno je više od 230.000 maraka iz budžeta opštine, a cilj je da se, s jedne strane, obezbijede što povoljniji uslovi za obrazovanje mladih i zaštite ovi objekti od daljeg propadanja, s druge strane - rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

S obzirom na to da se zgrada Srednjoškolskog centra nalazi u ulici Srpske sloge, njenim “podmlađivanjem” okončava se i jedan drugi projekat koji unapređuje kvalitet života u ovom mjestu.

Riječ je o postavljanju novih fasada na 22 stambene i stambeno-poslovne zgrade duž ulice Srpske sloge kao glavne arterije u gradu.

Za ove namjene, prema odlukama Skupštine opštine, iz lokalne kase izdvojeno je 130.000 KM uz dva odsto, koliko su trebalo da izdvoje zajednice etažnih vlasnika i vlasnici individualnih objekata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana