Srebrenica: Pored srpske postavljena i bošnjačka spomen-ploča

Srna
Srebrenica: Pored srpske postavljena i bošnjačka spomen-ploča

Srebrenica - Predstavnice bošnjačkih udruženja proizašlih iz posljednjeg rata u BiH danas su postavile spomen-ploču na staroj zgradi policijske stanice u Srebrenici gdje su, prema njihovim riječima, ubijeni njihovi sunarodnici na početku rata i u julu 1995. godine.

Zamjenik načelnika ove opštine Hamdija Fejzić rekao je novinarima da je postavljanje ove spomen-ploče bošnjačka reakcija na nedavno postavljanje spomen-ploče na policijskoj zgradi ubijenim Srbima.

On je naveo da bošnjačka udruženja poimenično znaju dva njihova sunarodnika koji su ubijeni u ovoj zgradi i da će Bošnjaci obilježiti sva mjesta na području ove opštine gdje je nastradao neko od pripadnika njihovog naroda od početka do kraja posljednjeg rata u BiH.

Na pitanje novinara da li će postavljanje ove ploče izazvati tenzije i pogoršanje međunacionalnih odnosa u ovoj sredini, Fejzić je rekao da do toga ne bi trebalo da dođe, a da je ova spomen-ploča opomena budućim naraštajima da se više nikada ne ponovi zlo kakvo se dogodilo devedestih godina prošlog vijeka na ovom području.

Pored ranije postavljene spomen-ploče ubijenim Srbima u ovoj zgradi, koja je u ratu bila logor, sada je postavljena i bošnjačka, i to na svega tri metra udaljenosti.

Ovo i sva ostala bošnjačka obilježja u selima oko Srebrenice postavljena su bez odobrenja nadležnih opštinskih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana