Srbačkim poljoprivrednicima za podsticaje 50.000 maraka

D. J.
Srbačkim poljoprivrednicima za podsticaje 50.000 maraka

Srbac - Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević raspisao je javni poziv za podsticaje u poljoprivredi, za šta će iz budžeta opštine u ovoj godini biti izdvojeno 50.000 KM.

Najviše sredstava je namijenjeno za podršku uvođenju sistema za navodnjavanje u ratarskoj, povrtarskoj i voćarskoj proizvodnji, odnosno do 25.000 KM, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30. jun.

- Predvidjeli smo i podsticaje u iznosu od 10.000 KM za proizvedeno i prodato povrće u zaštićenom prostoru, odnosno plastenicima i nabavku micelija sa supstratom za proizvođače gljiva. Isti iznos je namijenjen za podsticaje uzgoja steonih kvalitetno-priplodnih junica, dok će udruženjima pčelara za proširenje pčelinjih društava biti dodijeljeno do 5.000 KM - rekao je Dragosavljević.

On napominje da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za ove vrste podsticaja 30. septembar.

- Podsticaje mogu ostvariti podnosioci zahtjeva sa prebivalištem, odnosno sjedištem na području Srpca koji zadovoljavaju ostale uslove utvrđene Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja u poljoprivredi za 2018. godinu - rekao je Dragosavljević.

Obrasci zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticaje mogu se dobiti u Centru za pružanje usluga građanima u zgradi opštine, Odjeljenju za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti i zvaničnoj internet stranici opštine Srbac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana