Srbački pčelar Željko Gligorić poklonio 40 tegli meda djeci sa posebnim potrebama

D. J.
Srbački pčelar Željko Gligorić poklonio 40 tegli meda djeci sa posebnim potrebama

Srbac - Pčelar Željko Gligorić iz Župskog Razboja kod Srpca poklonio je 40 tegli meda Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor" iz Srpca.

Gligorić, koji ima oko 60 pčelinjih društava i svake godine proizvede veće količine meda, do sada je na desetine tegli dijelio članovima porodice. Ove godine odlučio je da obraduje djecu sa smetnjama u razvoju.

- Familija će ove godine ipak morati da posegne za novčanikom i plati med, jer je moja želja bila da ga besplatno dobiju svi članovi udruženja "Izvor". Volim da dođem u ovo udruženje jer se aktivno radi sa djecom koja su veoma vrijedna i od njih se može dosta toga korisnog naučiti - rekao je Gligorić.

Kaže da se pčelarstvom počeo baviti sasvim slučajno, nakon što je prije 17 godina u šupljini drveta pronašao roj pčela. Redovno posjećuje seminare o pčelarstvu, trudeći se da se edukuje. Pored meda, proizvodi propolis i druge pčelinje proizvode.

Predsjednica udruženja "Izvor" Mira Tatić zahvalila je donatoru što svake godine obraduje ovo udruženje medom koji je, prema njenim riječima, najbolja preventiva u borbi protiv gripa i prehlade.

- Ovo nije njegova prva donacija jer je i prošle godine, tokom božićnih praznika, našem udruženju donirao pet kilograma meda. Posebno mi je drago što se mnogi humanisti posljednjih godina sami javljaju u naše udruženje i nude svoju pomoć, jer je to znak da smo prepoznati u društvu, a pomoć našim članovima je i te kako potrebna - rekla je Tatićeva.

Ona je dodala da su ih se ovih dana sjetili i u firmi "Vuk komerc" koja je donirala kamion šljunka, uz pomoć kojeg je uređen parking i poboljšan prilaz Centru za djecu sa posebnim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana