Srbac: Za projekte mladih 12.000 KM

D. J.
Srbac: Za projekte mladih 12.000 KM

SRBAC - Za projekte omladinskih neformalnih grupa iz Srpca iz budžeta opštine u ovoj godini biće isplaćeno 12.000 maraka.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević pozvao je zainteresovane omladince da dostave zahtjeve za odobravanje sredstava putem javnog poziva koji je otvoren do 28. avgusta.

- Pravo učešća imaju omladinske neformalne grupe sastavljene od najmanje tri osobe, starosti od 15 do 30 godina, a maksimalan iznos sredstava koji mogu tražiti od opštine je do 1.500 KM po zahtjevu. Omladinci moraju obezbijediti svoje učešće od najmanje 50 odsto od traženih sredstava od opštine, bilo da se riječ o novcu ili materijalu i radu - rekao je Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, odobreni projekti moraju biti realizovani u roku od tri mjeseca.

Prošle godine odobreno je oko 12.000 KM za realizaciju 10 projekata. Na taj način, uređen je gradski park u Srpcu i izgrađena ljetna pozornica, a popravljene su igračke i nabavljene nove sprave za dječiji park u centru grada.

- Pomogli smo i inicijativu omladinaca iz Bajinaca u nabavci sportske opreme, krečenju doma i uređenju igrališta, a mladima u Lepenici omogućili smo izgradnju poligona za Paintball. Za mlade iz Sitneša, Razboja i Lilića odobrili smo sredstva za izradu nošnji i nabavku opanaka - kaže Dragosavljević.

Među odobrenim projektima bila je i izrada stolova za društveni dom u Kukuljama i finansiranje radionica ukrašavanja stolnjaka, čaša, flaša i pravljenje nakita, kao i foto-radionice za mlade iz Srpca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana