Srbac: Slobodno još 36 mjesta u Centru srednjih škola

D. J.
Srbac: Slobodno još 36 mjesta u Centru srednjih škola

SRBAC - U Centru srednjih škola “Petar Kočić” u Srpcu u junskom roku je upisano 80 od planiranih 116 učenika, a najveće interesovanje je vladalo za Gimnaziju, gdje je ostalo slobodno samo jedno mjesto.

Direktor Centra Milenko Živanić rekao je da je od planiranih 20 u Gimnaziju upisano 19 učenika, dok je interesovanje za zanimanja poslovno-informatički tehničar i tehničar CNC tehnologija pokazalo po 18 učenika i još je slobodno 12 mjesta, odnosno po šest u oba zanimanja.

- Upisali smo i 14 učenika u odjeljenje frizera, a ostalo je još deset slobodnih mjesta. Predvidjeli smo 12 učenika za zanimanje bravar-zavarivač, a upisalo ih se petoro, dok je šestoro izrazilo želju da se obučava za mehaničara mehatronike, hidraulike i pneumatike i ostalo je još isto toliko slobodnih mjesta - kazao je Živanić.

On je rekao da su zadovoljni dosadašnjim brojem upisanih i dodao da će u julskom roku biti slobodno 36 mjesta, kako bi plan bio u potpunosti ispunjen. Prijem dokumenata za upis učenika u srednje trogodišnje  i četvorogodišnje škole u julskom roku počinje 4. a završava se 6. jula. Rezultati upisa biće objavljeni 8. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana