Srbac: Davaocima krvi besplatan parking

D. J.
Srbac: Davaocima krvi besplatan parking

SRBAC - Dobrovoljni davaoci krvi iz Srpca, koji su najdragocjeniju tečnost darovali dvadeset i više puta, biće oslobođeni plaćanja parkinga, rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

On navodi da je inicijativu podnio lokalni Crveni krst nakon čega su izvršene izmjene i dopune pravilnika o javnim parkiralištima.

- Prijave za oslobađanje od parkinga vrše se u Crvenom krstu, a uslovi koje davaoci moraju da ispune su da su državljani Republike Srpske i BiH i imaju prebivalište na području Srpca. Potrebno je i da imaju u vlasništvu registrovano vozilo na svoje ime - rekao je Dragosavljević.

Lica koja ispunjavaju navedene uslove potrebno je da dostave uvjerenje o državljanstvu, potvrdu o prebivalištu, ovjerenu kopiju saobraćajne dozvole za vozilo u vlasništvu lica koje se oslobađa plaćanja i ovjerenu kopiju lične karte, te uvjerenje o broju davanja krvi koje će dobiti u Crvenom krstu prilikom prijave.

- Pozivam dobrovoljne davaoce da u što kraćem roku dostave svoje podatke kako bi se mogao kompletirati spisak lica koja ostvaruju ovo pravo - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana