Sokolac: Počelo potpisivanje peticije za normalno snabdijevanje strujom

Srna
Sokolac: Počelo potpisivanje peticije za normalno snabdijevanje strujom

SOKOLAC - Na Sokocu je danas organizovano potpisivanje petcije “za normalno snabdijevanje potrošača električnom enegijom”, rekao je novinarima načelnik opštine Milovan Bjelica. Bjelica je naveo da se u proteklih osam godina sa razvojem opštine i povećanjem industrijskih kapaciteta ukazala potreba za većim i redovnijm snabdijevanjem električnom energijom.

Prema njegovim riječima, u posljednje vrijeme je na području Sokoca dolazilo do čestih prekida u elektrosnabdijevanju, što je dovodilo do kvarova na mašinama, elektronici, te do nastajanja ogromne štete u preduzećima.

Bjelica je dodao da posljedice trpe i sokolački mlijekari zbog prekida rada laktofriza i muzilica u vrijeme nestanka struje, uz napomenuo da se na Sokocu proizvodi pet puta više mlijeka nego u ranijem periodu.

“Ovo nije usmjereno ni protiv jednog pojedinca, nego želimo da se izvrši rekonstrukcija nisko-naponske mreže, da se uradi uzemljenje tamo gdje je potrebno i tražimo da se ugovorno sa Elektrodistribucijom Pale ispoštuje” naglasio je Bjelica i dodao da rješenje ovog problema ne može da čeka.

On je naveo da je potpisivanje peticije organizovao Opštinski odbor SDS-a, te u narednih sedam dana najavio da će biti provedeno u svim selima.

Direktor “Elektrodistribucije” Pale Aco Stanišić poručio je potrošačima na području opštine Sokolac da će snabdijevanje električnom energijom biti kvalitetno i redovno, što se posebno odnosi na potrebe privrede.

“žElektrodistribucijaž će pokloniti pažnju privrednicima, jer od njih zavisi razvoj naše zajednice i ogroman broj radnih mjesta, što je prioritet svima u Srpskoj”, izjavio je Stanišić Srni.

On je pojasnio da je od 1. avgusta do 10. septembra 22 puta došlo do iskakanja dalekovoda UNIS, na kome se nalazi i najveći broj privrednih subjekata, te da je novo rukovodstvo elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac otklonilo kvar.

On je naveo da je nedavno je izvršen rebalans budžeta preduzeća u kome su u “Elektrodistribuciji” Pale, zbog ostvarenih povoljnih finansijskih rezultata, uspjeli izdvojiti određena sredstva za realizaciju najneophodnijih radova do kraja ove godine.

Stanišić je uvjeren da je organizovanje peticije očigledan dokaz da je počela predizborna kampanja i da se slične aktivnosti mogu očekivati i u narednim danima, ali da “Elektrodistribucija” Pale neće dozvoliti da budu predmet nečijih političkih borbi i prepucavanja, niti da iko ko nije dio upravljačkog sistema “Elektroprivrede” Srpske vrši kadrovanje u tom preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana