Sokolac: Bezbjednosna situacija zadovoljavajuća

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Bezbjednosna situacija u opštini Sokolac na zadovoljavajućem je nivou u svim segmentima, istaknuto je na sjednici Foruma za bezbjednost ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da su razgovarali o stanju bezbjednosti u svjetlu završetka školske godine, proslava matura i odlazaka učenika na ekskurzije.

Bjelica je rekao da je na sjednici Foruma bilo riječi i o praćenju stanja u oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa narkotika na području ove opštine.

"Izrazio sam posebnu zahvalnost i podršku, u ime građana opštine, Stanici policije Sokolac za akcije koje su sprovedene na području naše opštine u kojima su pronađene određene količine narkotika i gdje se svaki dan radi i ne smije stati dok se i posljednji slučaj ne riješi", rekao je Bjelica.

On je apelovao i na opštine u okruženju da se pozabave pitanjem suzbijanja krivičnih djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Komandir Policijske stanice Sokolac Radovan Šarenac istakao je da je saradnja svih subjekata značajnih za bezbjednost u ovoj lokalnoj zajednici na visokom nivou i da je za svaku pohvalu.

On je naglasio da je pitanje neovlaštene proizvodnje i prometa droge jedan od ključnih problema u svim zajednicama Republike Srpske i BiH.

Prema njegovim riječima, policijski službenici su krajem prošle i početkom ove godine sve resurse usmjerili ka rješavanju te problematike, što će činiti i ubuduće.

"U dosadašnjem periodu imali smo više akcija koje su rezultirale oduzimanjem velike količine narkotika i procesuiranjem određenog broja lica koja se bave preprodajom narkotika", naveo je komandir Policijske stanice Sokolac.

Kada je riječ o vršnjačkom nasilju, Šarenac je rekao da je ove godine evidentiran jedan slučaj gdje su počinioci procesuirani i nadležnom tužilaštvu proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu jer je riječ o višestrukom povratniku vršenja krivičnih djela.

Šarenac je najavio da će Policijska stanica Sokolac u dogovoru sa predstavnicima osnovih i srednjih škola sprovoditi kampanju "Oružje ne štiti, oružje ubija", koja je počela 16. i trajaće do 31. maja.

Sastanku Foruma za bezbjednost prisustvovali su predstavnici Policijske stanice Sokolac, škola, Vatrogasnog odjeljenja i nadležnih opštinskih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana