SNSD Bijeljina: Petrović da prestane da dezinformiše građane

GS
SNSD Bijeljina: Petrović da prestane da dezinformiše građane

BIJELjINA - Klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada Bijeljine pozvao je danas gradonačelnika Ljubišu Petrovića da prestane da širi dezinformacije i da po hitnom postupku u skupštinsku proceduru vrati Prijedlog budžeta za 2021. godinu i tako spriječi blokadu svih investicija u gradu.

Klub odbornika SNSD-a smatra da Petrović, umjesto da radi u interesu građana Bijeljine koji su ga izabrali, svojim izjavama nastavlja da ih dezinformiše.

"Tačno je da su sa dnevnog reda skinute tačke koje su se ticale komunalne infrastrukture. Razlog za skidanje tih tačaka je činjenica da svi planirani radovi moraju da prate odgovarajuće pozicije u budžetu grada, koji nemamo, a nemamo ga jer je upravo Petrović sa dnevnog reda skinuo tačku budžet za 2021. godinu i tako ugrozio realizaciju investicija", navodi se u saopštenju Kluba odbornika SNSD.

Ovaj klub je naglasio da odbornici SNSD-a, kao i odbornici Koalicije "Dogovor za Bijeljinu", neće podržavati blokade i nikada neće biti faktor koji zaustavlja investicije.

Krajnje je vrijeme, kako su naglasili, da gradonačelnik prihvati činjenicu da je Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" dobila veliku podršku naroda Semberije da kroz odluke Skupštine grada sprovede u djelo sve što od njih očekuju građani koju su im dali povjerenje.

"Još jednom pozivamo gradonačelnika da se uozbilji, prekine sa širenjem dezinformacija, prekine sa uvredama prema političkim neistomišljenicima, prihvati realnost i odblokira funkcionisanje Bijeljine", navodi se u saopštenju Kluba odbornika SNSD-a Bijeljina.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović povukao je juče sa dnevnog reda Skupštine grada Prijedlog budžeta za ovu godinu, nakon čega je skupštinska većina skinula i prijedloge programa iz oblasti komunalne potrošnje, koji zavise od budžetskog okvira, čemu se gradonačelnik protivio uz obrazloženje da će to izazvati probleme u radu odjeljenja Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana