Snabdijevanje stabilno, uprkos energetskoj krizi

Srna
Foto: Ilustracija

TREBINjE - "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) će, u uslovima energetske krize u svijetu, obezbijediti stabilno i uredno snabdijevanje električnom energijom potrošača u Srpskoj, rekli su Srni u tom preduzeću, odakle je građanima upućen apel da tokom zime racionalno troše struju.

Iz ERS-a su istakli da imaju dovoljne količine struje u uslovima energetske krize u svijetu, a očekuje se i dodatno povećanje potrošnje zbog početka sezone grijanja.

 

Ponovili su da cijena struje za domaćinstva ostaje ista, odnosno najniža u regionu i Evropi, iako svi parametri i cijene sirovina drastično rastu posljednjih sedmica.

 

"Za sada ne razmišljamo o promjeni cijene za domaćinstva, odnosno građane Republike Srpske, ali pratimo kretanje cijena svih roba na tržištu i one su mnogostruko uvećane u poljednjih mjesec dana", navode u Matičnom preduzeću.

 

Iz ERS-a su apelovali da građani racionalno troše električnu energiju tokom zime da bi imali što manje račune za struju, ali i da ne bi bila preopterećena distributivna mreža.

 

Kada je riječ o plaćanju računa i izmirenju dugova za električnu energiju, u tom energetskom preduzeću su naveli daveliki broj građana u Republici Srpskoj redovno izmiruje svoje obaveze, ali ima i određen broj kupaca koji to ne čine redovno.

 

Zbog toga su pozvali sve kupce da uredno izmiruju obaveze za utrošenu električnu energiju da ne bi došli u situaciju da po isključenju, osim računa za utrošene kilovate, dodatno plaćaju visoke troškove ponovnog uključenja.

 

Iz ERS-a su podsjetili da Direkcija za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca nakon dva neplaćena računa šalje obavještenje o obustavi isporuke električne energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana