Smanjen broj maloljetnika u izvršenju krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva

Srna
Smanjen broj maloljetnika u izvršenju krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva

ISTOČNO SARAJEVO - Policija intenzivno radi na prevenciji maloljetničkog prestupništva zahvaljujući kojem je smanjen broj krivičnih djela koja su počinili maloljetnici, rekla je Srni portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Stokanovićeva je navela da je od početka godine do kraja septembra na području koje operativno pokriva ova policijska uprava prijavljena maloljetnica, uzrasta između 14 i 16 godina, kao izvršilac krivičnog djela.

Ona je dodala da je u istom periodu prošle godine prijavljeno sedam maloljetnika, uzrasta od 16 do 18 godina.

Stokanovićeva je navela da maloljetnici najčešće vrše krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta kao što su krađe, oštećenje tuđe stvari, tjelesne povrede i u vezi sa zloupotrebom droge.

Ona je dodala i da je tokom devet mjeseci evedentirano devet krivičnih djela u kojima su maloljetna lica oštećena krivičnim djelom, dok je u uporednom priodu prošle godine bilo evidentirano deset takvih krivičnih djela.

Uzrast oštećenih, prema riječima Stokanovićeve, bio je od sedam do 18 godina i riječ je o licima muškog i ženskog pola.

“Krivična djela kojim su oštećena djeca i maloljetnici su iz oblasti opšteg kriminalteta, krivičnih djela protiv polnog integriteta, kao i iz oblasti bezbjednosti saobraćaja”, objasnila je Stokanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana