Služen pomen za poginule borce i civilne žrtve rata iz Gajeva

Srna
Foto: SRNA

ŠAMAC- U Gajevima kod Šamca danas je služen pomen za 18 poginulih boraca i tri civilne žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata, te za 16 žrtava iz Drugog svjetskog rata sa ovog područja.

Ploča posvećena stradalima nalazi se na Crkvi Svete Petke u Gajevima, koja danas proslavlja i svoju krsnu slavu - Svetu Petku.

 

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović istakao je da svake godine na ovaj način evociraju uspomene na svoje saborce i teško vrijeme koje su prošli, braneći Republiku Srpsku.

 

"Jedino na taj način ćemo odužiti svoj dug prema onima koji su svojom krvlju branili slobodu i ove prostore", rekao je Zoranović.

 

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Gajevi Čedo Lukić podsjetio je da je crkva na kojoj su uklesana imena poginulih sagrađena 2002. godine.

 

"Žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene. Danas i svaki dan mi se poklanjamo našim herojima iz svih ratova koji su nam stvorili bolju budućnost", naglasio je Lukić.

 

Nakon pomena, koji je služio šamački sveštenik Nenad Toić, položeni su vijenci i prislužene svijeće.

 

Parastosu i slavi u Gajevima prisustvovala je i načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana