Služen pomen za 28 poginulih radnika fabrike "Famos"

Srna
Služen pomen za 28 poginulih radnika fabrike "Famos"

PALE - Na Palama je danas služen pomen za 28 radnika preduzeća "Famos" koji su poginuli kao borci Vojske Republike Srpske u proteklom ratu.

Cvijeće na spomenike nekadašnjim radnicima "Famosa" i na spomen-ploču radnicima "Fabrike motora specijalne namjene" položili su članovi porodica poginulih boraca, a vijence delegacija mjesne boračke organizacije Koran, opštine Pale i Veterani vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Osim boraca i komandanta Jahorinskog bataljona Branislava Lopatića, u delegaciji Mjesne boračke organizacije Koran bila je i Bojana Samardžija, čiji otac je poginuo na Žepi juna 1992. godine.

Prigodnu besjedu nakon parastosa i polaganja cvijeća i vijenaca održao je mladi istoričar Stefan Lopatić, član Komisije u Boračkoj organizaciji Pale za očuvanje tradicije oslobodilačkih ratova.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu život za svoj narod dalo je 25 radnika "Famosa" i tri radnika "Fabrike motora specijalne namjene", saopšteno je iz Boračke organizacije opštine Pale.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana