Služen parastos poginulim borcima u Maslovarama

Srna
Služen parastos poginulim borcima u Maslovarama

KOTOR VAROŠ - U mjesnoj zajednici Maslovare danas je služen parastos, položeni su vijenci i prislužene svijeće za poginule borce ovog kraja, koji su dali život za Republiku Srpsku u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos je služio paroh maslovarski Željko Popović, koji je rekao da je obaveza svih, a naročito mlađe populacije, da njeguju kulturu sjećanja na borce Vojske Republike Srpske /VRS/, koji su dali život za vjeru i slobodu svog naroda.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kotor Varoš Miladin Savanović naglasio je da je na današnji dan formiran čuveni Drugi bataljon 22. Pješadijske brigade, u čijem sastavu su najbrojniji bili borci sa područja Maslovara.

“Oni su dali život za Republiku Srpsku i naša dužnost je da ih se sa ponosom sjećamo i da brinemo o njihovim potomcima, kao i o ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima VRS”, poručio je Savanović.

Prije 29 godina je formiran Drugi bataljon 22. Pješadijske brigade, koji je u ratu dao ogroman doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske i na tom ratnom putu je imao 99 poginulih boraca, dok je dva puta proglašavan za najbolji bataljon Prvog Krajiškog korpusa.

Parastosu su prisustvovali načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana