Skupština srbačkog Udruženja penzionera: Članarina povećana za marku

D. J.
Skupština srbačkog Udruženja penzionera: Članarina povećana za marku

SRBAC - Od 2.700 penzionera iz Srpca, oko 94 odsto su članovi srbačkog Udruženja penzionera i njihova prosječna penzija je na kraju prošle godine iznosila 431 KM, a nakon redovnog godišnjeg usklađivanja povećana je na 490 KM, što je ublažilo posljedice poskupljenja.

Ovo je izjavio sekretar udruženja Slavko Malešević i dodao da je to i dalje manje od prosječne penzije u Republici Srpskoj koja iznosi 540 KM.               

Malešević je na godišnjoj skupštini srbačkih penzionera, koja je održana ovih dana, rekao da je prošle godine umro 121 njihov član, što je oko pet odsto od ukupnog broja.

- Kroz naknade članovima porodica preminulih isplaćeno je oko 50 odsto godišnjih prihoda. Pored toga je isplaćeno 260 jednokratnih novčanih pomoći i sve to ne bismo mogli bez finansijske pomoći opštine Srbac - rekao je Malešević.

Predsjednik srbačkih penzionera Ostoja Romić rekao je da su zbog povećane smrtnosti njihovih članova odlučili da povećaju članarinu sa tri na četiri KM.

- Mogli smo birati da li da smanjujemo iznos novčane pomoći ili da povećamo članarinu i dobili smo saglasnost svih deset mjesnih odbora za povećanje jer nema smisla da se uz sva poskupljenja umanjuje pomoć našim članovima - rekao je Romić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana