Škola u Kukuljama dobila tapacirane stolice: Bolji uslovi za 120 đaka

D. J.
Škola u Kukuljama dobila tapacirane stolice: Bolji uslovi za 120 đaka

SRBAC - Osnovna škola “Dositej Obradović” iz Kukulja dobila je 125 novih stolica zahvaljujući kojima će đaci iz Kukulja, Lilića, Kosjerova i Petrovog sela dobiti bolje uslove za nastavu.

Stolice, vrijednosti oko pet hiljada maraka, donirao je vlasnik preduzeća “Darko komerc” iz Kosjerova Darko Sekimić.

- Nekada sam bio učenik u ovoj školi, što me je motivisalo da pružim pomoć. Meni je to istovremeno i čast i obaveza. Stolice su tapacirane, tako da će đacima biti udobno za vrijeme časa - rekao je Sekimić.

Jedan od 120 đaka koji pohađa ovu školu, učenik devetog razreda Nemanja Zec, kaže da je sa školskim drugovima zahvalan na ovom lijepom gestu jer su stare stolice bile neudobne.

- Bilo je teško u njima sjediti i koncentrisati se na učenje jer su mnogima stvarale bolove u kičmi - rekao je Nemanja.

Direktorica škole Silvana Sekulić zahvalila je donatoru iz Kosjerova, ali i predsjedniku Savjeta mjesne zajednice Kukulje Radojici Vidoviću uz čiji angažman je stigao ovaj vrijedan poklon, kao i sredstva za rekonstrukciju krova škole, za šta je Vlada RS izdvojila 120.800 KM.

- Uz podršku Savjeta i opštine Srbac odobren nam je ovaj projekat kako bismo riješili višedecenijski problem krova koji je prokišnjavao. Sada će biti urađena termoizolacija i biće mnogo toplije u učionicama. Dvije trećine radova je već završeno i očekujem da će biti gotovi za desetak dana - rekla je Sekulićeva.

Vidović kaže da je najavljena podrška Vlade RS za zamjenu stolarije na školi u idućoj godini.

- Trenutno se odvija i unutrašnje uređenje društvenog doma u našem selu, čiju izgradnju je takođe pomogla Vlada RS i kabinet predsjednika Republike. Očekujemo da dom naredne godine bude u potpunosti stavljen u funkciju, čime će naše selo u značajnoj mjeri obnoviti svoju infrastrukturu - istakao je Vidović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana