Šešlija: Bolnica "Srbija" spremno dočekala četvrti talas epidemije virusa korona

Srna
Foto: Arhiva

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Bolnice "Srbija" Istočno Sarajevo Nebojša Šešlija izjavio je da su u ovoj ustanovi spremno dočekali četvrti talas epidemije virusa korona i povećan priliv zaraženih pacijenata.

Šešlija je za Srnu izjavio da se situacija na području Sarajevsko-romanijske regije usložnjava i da se bilježi povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Prema njegovim riječima, na kovid odjeljenjima Bolnice "Srbija" trenutno je hospitalizovano 29 pacijenata, od kojih su dva priključena na respirator.

Šešlija je naglasio da su protekla dva do tri mjeseca, tokom perioda povoljnije epidemiološke situacije, iskorištena za pripreme i konsolidaciju odjeljenja za novi talas i povećan pritisak na Bolnicu.

On je dodao i da je medicinsko osoblje uspjelo da iskoristi godišnje odmore, što je veoma važno, s obzirom da se očekuje još jedna teška jesen i zima, kada je u pitanju borba protiv virusa korona.

"Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, raspolažemo sa dovoljnim količinama svih neophodnih lijekova i zaštitne opreme. Činimo sve da našim građanima omogućimo kvalitetnu medicinsku uslugu", zaključio je Šešlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana