Seminar za bibliotekare i knjižničare održan u Bijeljini: Nova pravila knjigu preselila na onlajn platforme

Lj. A.
Seminar za bibliotekare i knjižničare održan u Bijeljini: Nova pravila knjigu preselila na onlajn platforme

BIJELjINA - Pandemija virusa korona uvela je nova pravila rada biblioteka, preselila pisanu riječ na društvene mreže i onlajn platforme, gdje su bibliotekari radili u potpuno drugačijim uslovima, ali u pojedinim segmentima i unaprijedili svoj rad.

Zaključeno je to na 18. stručnom seminaru za bibliotekare i knjižničare koji je, s ciljem kontinuirane edukacije, održan u bijeljinskoj Biblioteci “Filip Višnjić”. Tema seminara bila je “Posvećen bibliotekar, zadovoljan korisnik”.

- Suočili smo se zaista sa velikim izazovima. Prilagodili smo se društvenim mrežama i onlajn platformama i pokušavamo da naš rad prenesemo na taj način i još neke programe tako radimo - rekla je direktorica Narodne biblioteke “Filip Višnjić” Željana Arsenović.

Istakla je da je ove godine epidemiološka situacija nešto povoljnija i da je tokom ljeta organizovan veliki broj književnih večeri i radionica.

Prema riječima Arsenovićeve, svakodnevno se povećava broj članova, a prošlu godinu završili su sa približno 10.000 članova.

Pandemija virusa korona uvela je nova pravila, ali i unaprijedila rad biblioteka. Period ograničenih mjera u susjedstvu su iskoristili i za kreativni rad djece sa poteškoćama u razvoju koja su imala priliku da iskažu svoj talenat i budu adekvatno nagrađena.

- Mogu reći da smo mi bili kreativni. Organizovali smo likovno-literarni konkurs na četiri teme, a preko sajta škole prezentovali smo kratke priče srpskih pisaca. To je bilo veoma kvalitetno, a taj period je bio dobar za školu jer smo sve svoje kreativne kvalitete uspeli da iskoristimo na najbolji način - rekla je direktorica OŠ “Sveti Sava” iz Šapca. Seminaru su prisustvovali bibliotekari i knjižničari sa područja Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Donjeg Žabara, Pelagićeva i Osmaka te gosti iz Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana