“Semberske novine” glasilo građana Bijeljine proslavilo 40 godina rada

Srna
“Semberske novine” glasilo građana Bijeljine proslavilo 40 godina rada

BIJELjINA - Javno glasilo sa najdužom tradicijom u Bijeljini “Semberske novine” obilježile su danas jubilej 40 godina od osnivanja tokom kojih su objavljena 1.262 broja lista.

Gradonačelnik Mićo Mićić rekao je na svečanosti da “Semberske novine” četiri decenije objektivno informišu građane o životu u regiji i da zaslužuju sve pohvale i priznanja, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Vršilac dužnosti direktora “Semberskih novina” Tanja Kojić zahvalila je svima koji 40 godina prate rad ovog lista, podržavaju ga i pomažu da bude bolji.

O zahtjevnom poslu novinara govorila je glavni i odgovorni urednik lista Verica Zelenović, koja je upozorila da su ljudi koji se bave novinarstvom sve manje uvažavani i sve češće rade pod stresom.

Predsjednik Organizacionog odbora za proslavu jubileja Dušanka Gavrić navela je da su tim povodom organizovali Ljetnu školu novinarstva, promovisali knjigu svog novinara Ljube Ljubojevića “Bulevar dobrih komšija”, a do kraja godine biće prikazana i izložba o istoriji “Semberskih novina”.

Autor zbirke reportaža “Bulevar dobrih komšija” Ljubo Ljubojević rekao je da su u knjizi objavljene priče o ljudima, mjestima i događajima iz Semberije, podmajevičkog kraja i Majevice, koje su rezultat urođene novinarske radoznalosti i potrebe novinara da upoznaje nove ljude i da saznaje nešto novo.

Okupljanje sadašnjih i nekadašnjih novinara i drugih zaposlenih u “Semberskim novinama”, u prisustvu i gradskih čelnika, održano je u Galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana