Sedmica umjetnosti u Srpcu: Mladi pokazali skrivene talente

D. J.
Sedmica umjetnosti u Srpcu: Mladi pokazali skrivene talente

SRBAC - Srpčani koji su talentovani za slikarstvo, muziku, ples, fotografisanje i izradu ručnih radova dobili su priliku da razviju svoje vještine tokom Sedmice umjetnosti koju je organizovalo Udruženje građana “C.E.Z.A.R.”, a među 50 mladih bilo je i onih koji do sada nisu imali priliku da svoj talenat predstave široj javnosti.

Izvršni direktor udruženja Tanja Šnjegota rekla je da su organizovane radionice na kojima su mladi sticali znanje koje će im pomoći da nadograde svoje talente u budućnosti, a završni događaj na kojem su prezentovali sve što su naučili organizovan je u bašti Doma mladih.

- Održali smo malu likovnu koloniju za polaznike od pet do 20 godina, a odazvalo se 20 učesnika koji su izradili prava mala umjetnička djela. Posjetili smo i sportsko-rekreativni centar u Bardači, gdje smo priredili kurs fotografije u prirodi, a organizovali smo i muzičku vježbaonicu gdje su omladinci usavršavali svoje glasovne mogućnosti, sviranje na gitari i ritmičku gimnastiku - rekla je Šnjegota.

Dodaje da je veliko interesovanje vladalo za mali sajam kreativnih radionica na kojem su učesnici dobili priliku da izrađuju nakit i ukrašavaju vez, ali i slatke specijalitete poput medenjaka.

Tokom Sedmice umjetnosti organizovan je i literarni konkurs na temu “Vršnjačko nasilje”, druženje kroz aktivnost “Filmovikend”, a manifestacija je imala i humanitarni karakter jer su učesnici i posjetioci tokom završnog koncerta prikupili 300 KM za izgradnju nove kuće članu rukovodstva “C.E.Z.A.R.”-a Nebojši Vučenoviću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana