SDS Semberija: Urbanističke potencijale iskorisiti za kvalitetniji život građana

Srna
SDS Semberija: Urbanističke potencijale iskorisiti za kvalitetniji život građana

BIJELjINA - Stranka demokratske Srpske /SDS/ Semberija osnovala je danas Odbor za građevinarstvo čiji je zadatak doprinos urbanističkom razvoju Bijeljine i maksimalnom iskorištavanju urbanističkih uslova za unapređenje kvaliteta života građana.

Član ovog odbora Mladen Petrović istakao je na osnivačkom sastanku da postoje mogućnosti da se unaprijede prostorno-planska rješenja i naveo da građani traže što više zelenih površina i parkinga, navodi se u saopštenju SDS Semberija.

Petrović je naveo da to nije uvijek izvodljivo zbog nepodudaranja interesa investitora i opšteg interesa, ali da će se tražiti najbolja rješenja da se pomire ti interesi i dobije što ljepši i funkcionalniji grad.

"Ovo je bila prilika da razgovaramo i o modelima urbane mobilnosti, proširenju pješačkih zona, probnim periodima tokom kojih bi bile zatvarane središnje gradske ulice, na osnovu kojih bi mogli da planiramo veće građevinske poduhvate u Bijeljini", rekao je Petrović.

U Odboru za građevinarstvo SDS Semberija je i Neda Živak, docent doktor prostornog planiranja koja je radila na univerzitetima u Beogradu i Banjaluci, a dio je i baze stručnjaka za prostorno planiranje UNDP-a.

Ona je najavila nastojanje da se u Bijeljinu prenesu uspješna iskustva i rješenja iz drugih sredina.

U saopštenju se navodi da je među članovima novog stranačkog odbora i Marijan Marijanović, saradnik nekoliko međunarodnih ustanova za prostorno planiranje i doktorand u ovoj oblasti u Engleskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana