SDS će imati kandidata za gradonačelnika Bijeljine

Srna
SDS će imati kandidata za gradonačelnika Bijeljine

BIJELjINA - Član Predsjedništva SDS-a Tomica Stojanović izjavio je danas da će ova stranka u Bijeljini imati svog kandidata za gradonačelnika i da na lokalnim izborima očekuju koalicionu podršku PDP-a i još dvije stranke u gradu.

U prvom obraćanju novinarima u novim prostorijama SDS-a u Bijeljini, nakon raskola unutar stranke u martu, Stojanović je rekao da SDS kao protivkandidata, umjesto najavljenog Miće Mićića, ipak očekuje nekoga iz SNSD-a, uz uvjerenje da će se politička situacija tako promijeniti do izbora.
- Iza nas je buran period, SDS se u Bijeljini podijelio i dio članstva nas je napustio, ubjedljivo najveći procenat naroda ostao je uz SDS, a najmanje je ostalo funkcionera stranke - rekao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, SDS se priprema za lokalne izbore i boriće se da ostane lider u Bijeljini.

- Nema predaje trona, ni lakog osvajanja Bijeljine - poručio je Stojanović, ističući da SDS još nije odlučila o imenu kandidata za gradonačelnika u ovom gradu.

Na konferenciji za novinare učestvovao je i narodni poslanik u Klubu poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, koji je najavio ličnu podršku u kampanji za izbornu pobjedu ove stranke u Bijeljini i Banjaluci.

Vukanović je rekao da situacija u Bijeljini možda ljudima izgleda teška, ali da je optimista i da vjeruje u pobjedu "ekipe koja je ostala vjerna ideji SDS-a" u ovom gradu.

O ljudima koji su tokom godina napustili SDS i sada djeluju u drugim političkim strankama, Vukanović je iznio niz ružnih riječi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana