Sberbank a.d. Banjaluka poklonila „pametnu“ solarnu klupu Opštini Istočno Novo Sarajevo

GS
Sberbank a.d. Banjaluka poklonila „pametnu“ solarnu klupu Opštini Istočno Novo Sarajevo

Sberbank a.d. Banjaluka poklonila je Opštini Istočno Novo Sarajevo „pametnu“ solarnu klupu, koja je postavljena na Trgu Republike Srbije.

Ova „pametna“ solarna klupa će svojim modernim i savremenim dizajnom omogućiti punjenje mobilnih telefona, laptopa i tableta te besplatan pristup internetu, a sadrži i displej za prikazivanje video sadržaja sa servisnim informacijama Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Funkcioniše po principu solarnih panela, koristeći sunčevu energiju, te će se građani na ovaj način uvjeriti u prednosti solarne energije.

-Kao aktivan član zajednice u kojoj poslujemo, cilj nam je da strateški učestvujemo u projektima poput ovog, kojim nastojimo podržati primjenu  energetski efikasnih i ekoloških rješenja za svakodnevni život građana. Današnjim poklonom Opštini Istočno Novo Sarajevo i njenim građanima, želimo dati doprinos razvijanju svijesti o važnosti očuvanja životne sredine - izjavila je Gordana Krajišnik, rukovodilac filijale Istočno Sarajevo.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva i Jovan Katić, načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo izrazili su zahvalnost Sberbanci, koja je kao društveno odgovorna institucija donirala „pametnu“ solarnu klupu, i time dala svoj doprinos Gradu Istočno Sarajevo i Opštini Istočno Novo Sarajevo i njenim građanima.

-Ovaj poklon Sberbanke našem gradu i opštini, pored svog savremenog izgleda i brojnih funkcionalnosti, građanima će olakšati svakodnevne aktivnosti. Kroz ovakve inicijative i projekte podstičemo svijest i savjest svih nas o zdravoj i čistoj okolini za ugodnije i ljepše mjesto za život - izjavio je ovim povodom Jovan Katić, načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana