Šarović i Babalj na tapetu zbog nepotizma

Srna
Šarović i Babalj na tapetu zbog nepotizma

Istočno Novo Sarajevo - Plakati kojima grupa mladih, nezaposlenih građana RS proziva ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i delegata u Domu naroda Parlamenta BiH Darka Babalja zbog “nepotizma i trgovine uticajem i zapošljavanja u institucijama BiH” osvanuli su juče u Istočnom Novom Sarajevu.

- Ogrezli u nepotizmu, korupciji i trgovini uticaja, u državne institucije zapošljavaju svoju rodbinu, kumove, prijatelje i poslušnike, a mladim i nezaposlenim ne daju ni minimum nade i šanse za zapošljavanje - navodi se u tekstu pod naslovom “Ministre Šaroviću i poslaniče Babalj, zaposlite i tatu”. U tekstu se tvrdi da u “Savjetu ministara kao pomoćnik ministra radi Ljiljana Bogdanović, u kabinetu ministra njena kćerka Ranka Bogdanović, dok u Upravi za indirektno oporezivanje radi i sin Aleksandar Bogdanović”, koji je, kako je navedeno, prije toga kao zaslužni sin pripravnički staž odradio u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

- Ostalo je još da zaposle tatu Bogdanovića. Zahvaljujući ovim i ovakvim političarima, nama je ostalo da prvim autobusom “uđemo” u EU ili da se priključimo karavanu Pakistanaca ili Avganistanaca na putu za zapadnu Evropu - poručuju građani i dodaju da ih “posebno boli pasivnost medija, bezbjednosnih organa i tužilaštva”.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana