Šamac: Za rad angažovani nezaposleni demobilisani borci

Srna
Šamac: Za rad angažovani nezaposleni demobilisani borci

ŠAMAC - Firma "Posavski borci" iz Šamca angažovala je 15 demobilisanih boraca na različitim poslovima u prvih pet mjeseci ove godine, rekao je Srni direktor tog preduzeća Perica Voćkić.

"U toku godine za povremene i privremene poslove angažujemo 40 demobilisanih boraca kako bismo im pomogli da zarade", istakao je Voćkić.

On je dodao da firma "Posavski borci" sa opštinom Šamac ima potpisan stalni ugovor o održavanju pijace na godišnjem nivou.

"Opština Šamac nas angažuje i na drugim poslovima, što nam znači mnogo da pomognemo i angažujemo naše demobilisane borce. Imamo i drugih poslova koje radimo kada se ukaže prilika", istakao je Voćkić.

On je naveo da su od početka godine demobilisani borci angažovani za poslove u Spomen-domu, za košenje trave na više lokacija, za čišćenje zanatske zadruge i druge.

"Nakon ukidanja karantina u Srednjoj školi Nikola Tesla angažovali smo demobilisane borce da okreče osam učionica. U planu su nam i renoviranje Doma kulture i svlačionica za fudbalski klub u Gajevima. Nadamo se da će posla još biti, s ciljem da angažujemo naše demobilisane borce i da im na taj način pomognemo", naglasio je Voćkić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana