Šamac: Obilježeno 75 godina od oslobođenja u drugom svjetskom ratu

Srna
Šamac: Obilježeno 75 godina od oslobođenja u drugom svjetskom ratu

ŠAMAC - U Šamcu je danas obilježeno 75 godina od oslobođenja ove opštine u Drugom svjetskom ratu u kojem je život izgubilo 619 lica sa ovog područja, od kojih 187 boraca.

Vijence su na Spomen-kosturnicu žrtvama Narodnooslobodilačkog rata položili predstavnici opštine Šamac i šamačke Boračke organizacije, koje su i organizatori obilježavanja ovog datuma.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić rekla je novinarima da su na području Šamca ostale velike posljedice stradanja tokom Drugog svjetskog rata, a u pojedinim mjesnim zajednicama došlo je i do masovnog ubijanja civila.

"Osim stradanja na području opštine Šamac ne smije se zaboraviti da je i tadašnja BiH imala veliki broj žrtava i da je najveći broj njih bio iz reda srpskog naroda. Sav taj period mora ostati u istoriji, ali se nikada ne smije zaboraviti", poručila je Trivićeva.

Trivićeva je naglasila da je budućnost ono u šta treba gledati i zajedničkim snagama graditi bolju BiH, odnosno Republiku Srpsku i cjelokupno okruženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana