“Šah Cara Dušana” od petka u Bijeljini

GS

MILIĆI - Akademski slikar i vajar Darko Jurošević iz Milića u petak, 3. jula, otvoriće izložbu skulptorskih instalacija pod nazivom “Šah cara Dušana” u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu.

Jurošević je rekao da “Skulptorske instalacije”, koje će U Bijeljini biti izložene desetak dana, pripadaju klasičnim vajarskim ostvarenjima.

Prema njegovim riječima, mimo poetike kroz umjetnikov doživljaj stvaranja trodimenzionalne forme u prostoru, onako kako će ga posmatrač doživjeti, postoji još činilaca koji su bitni da bi “skulptorske instalacije” stvarale komunikaciju sa publikom.

“Ako posmatramo sveobuhvatnu cjelinu ili kao koncept skulptorskih instalacija, Šah cara Dušana je multimedijalni projekat”, naglasio je Jurošević.

On je dodao da je i ranije izlagao u Bijeljini, a ovoga puta povod je tri i po decenije postojanja Galerije Centra za kulturu.

Darko Juroševići je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Dragana Šuputa. Izlagao je na više kolektivnih izložbi, a samostalno se predstavljao u Milićima, Novom Sadu, Tuzli i Bijeljini.

Izložba u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu biće otvorena u petak u 20.00 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana