Rudnik u novom domu prije zime

D. J.
Rudnik u novom domu prije zime

SRBAC - Izgradnja kuće za Slavka Rudnika iz Gornjih Srđevića završena je proteklog vikenda, čime su stvoreni uslovi da se ovaj demobilisani borac Vojske Republike Srpske useli u novi dom prije dolaska zime.

Kuća je izgrađena uz finansijsku pomoć Fonda solidarnosti Boračke organizacije Srbac, opštine Srbac i drugih donatora iz ove lokalne zajednice, među kojima je bila i ministarka finansija RS Zora Vidović.

- Da mi je neko prije par mjeseci rekao da ću zimu dočekati u novoj kući, ne bih vjerovao. Hvala svima koji su mi pomogli, a naročito mojim saborcima, komšijama i prijateljima koji su se odazvali u velikom broju i radili bez naknade. Posebno sam ponosan na svog sinovca Slavišu, koji je preuzeo na sebe sve aktivnosti u vezi sa izgradnjom kuće - rekao je Slavko.

Predsjednik Boračke organizacije Srbac Goran Plotan je kazao da je fond obezbijedio kompletan građevinski materijal da kuća bude izgrađena i stavljena pod krov i dodao da slijede radovi na unutrašnjem uređenju.

- Ovo je prva kuća koja je izgrađena od osnivanja našeg fonda, a uskoro ćemo pod krov staviti i kuću za demobilisanog borca Zorana Crnomarkovića iz Razboja Ljevčanskog. Šest boraca je takođe dobilo našu pomoć u vidu materijala za adaptaciju kuće, a u idućoj godini ćemo riješiti stambeno pitanje za još 14 boraca - rekao je Plotan.

Dodaje da je ukupna vrijednost do sada doniranog materijala iznosila 14.695 KM, a sredstva su prikupljena putem članarina i donacijama javnih i privrednih subjekata.

- Svi oni koji žele pružiti novčanu pomoć fondu to mogu učiniti uplatom sredstava na žiro-račun broj: 567-353-27000041-19, koji je otvoren kod Sberbanke - rekao je Plotan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana