Rogatički vatrogasci dobili savremeno vozilo

S. M.
Rogatički vatrogasci dobili savremeno vozilo

ROGATICA - Rogatički vatrogasci dobili su novo vozilo čija je nabavna vrijednost sa pripadajućom opremom, uključujući i korpu za intervencije na visini, 120.000 evra i predstavlja posljednju riječ tehnike u ovoj oblasti i nešto sa čim se do sada nisu uopšte susretali, a pogotovo imali priliku da rade.

Istakao je to starješina rogatičkih vatrogasaca Zoran Bojović dodavši da je ovo specijalizovano vozilo za gašenje požara i spasavanje na visini nabavljeno u okviru projekta “Unapređenje upravljanja sistemom zaštite od požara u prekograničnom području BiH i Srbije” u kojem su učestvovali Teritorijalna vatrogasna jedinice u opštini Rogatica i Nacionalni park “Tara” u opštini Bajina Bašta, a koji je finansijski podržala i Evropska unija.

Koliko će ovo vozilo biti od koristi pokazalo se već ovih dana kada su vatrogasci sanirali posljedice koje je jak vjetar još u junu nanio jednoj stoljetnoj žalosnoj vrbi i njenom “komšiji” divljem kestenu u ulici Srpske sloge, kod Doma kulture.

- Zaostale polomljene grane vatrogasci su zahvaljujući korpi novog vozila bezbjedno sanirali, ali i pokazali umijeće radova sa motornom pilom na visini - rekoše u komunalnom preduzeću “Vrela Seljani” na čiji molbu i poziv su vatrogasci i intervenisali.

Pored višenamjenskog vozila, rogatički vatrogasci su kroz pomenuti projekat dobili i 14 interventnih vatrogasnih odijela, šljemova i svjetiljki, 24 naprtnjače za vodu i četiri seta opreme za rad na visini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana