Radović: Ministarstvo i Ombudsman na istom zadatku

GS
Foto: SRNA

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je tokom sastanka sa ombudsmanom za djecu Republike Srpske Dragicom Radović da Ministarstvo preduzima aktivnosti da svoj djeci u Srpskoj obezbijedi jednako pravo na obrazovanje, posebno djeci u ruralnim sredinama i djeci sa smetnjama u razvoju.

Trivićeva i Radovićeva razgovarale su danas o aktivnostima koje Ministarstvo prosvjete i kulture sprovodi sa ciljem poboljšanja položaja djece u društvu, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Razgovarano je i o sprovođenju higijensko-epidemioloških mjera u školama i konstatovano da se škole pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao i da broj učenika u izolaciji stagnira", navodi se u saopštenju.

Radovićeva je ocijenila pozitivnim redovno odvijanje nastave u Republici Srpskoj i pozdravila napore Ministarstva u ovom pravcu, te konstatovala da su dvije institucije na istom zadatku i putu kada je riječ o unapređenju položaja djece u Republici Srpskoj, dodaje se u saopštenju.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana