Radovi u Rogatici teku punom parom: Voda sve bliže domaćinstvima

S. M.
Radovi u Rogatici teku punom parom: Voda sve bliže domaćinstvima

ROGATICA - Prva faza projekta snabdijevanja vodom ruralnih područja u okviru prekogranične saradnje između opština Kolašin u Crnoj Gori i Rogatice, koji se sprovodi putem IPA programa, a zahvaljujući kojem će vodu iz gradskog vodovoda dobiti više od 200 Rogatičana, privodi se kraju.

Iskopano je 1.800 metara kanala i položene cijevi od priključka na glavni vodovod Ziličina - Rogatica do pumpne stanice Viganj, gdje se nalazi rezervoar i odakle će voda ići potisnom mrežom do rezervoara Plješevica 1 i Plješevica 2.

I dok se privode kraju radovi u okviru prve faze, okončana je tenderska procedura i za drugu, završnu fazu.

Načelnik Rogatice Milorad Jagodić ovih dana potpisao je ugovor sa firmom “Instel” iz Bijeljine koja se obavezala da će u roku od tri mjeseca, uz investiciju od 684.000 maraka, za koju se opština Rogatica zadužila kod Evropske investicione banke, iskopati kanal i položiti 4,8 kilometara distributivne vodovodne mreže do rezervoara u Ćemanovićima i mreže sa priključcima za potrošače od Plješevice do Donjih Seljana.

Ako sve bude išlo po planovima, potrošači od Plješevice do vrha Donjih Seljana trebalo bi da dobiju vodu oko Nove godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana