Radnica srbačke predškolske ustanove nije zaražena, vrtić počinje da radi

D. J.
Radnica srbačke predškolske ustanove nije zaražena, vrtić počinje da radi

SRBAC - Radnica srbačkog vrtića za koju je u četvrtak ustanovljeno da je zaražena virusom korona bila je negativna na dva ponovljena testiranja, zbog čega je Opštinski štab za vanredne situacije iz Srpca odlučio da ova predškolska ustanova od ponedjeljka ponovo počne da radi.

Načelnik opštine i komandant Štaba Mlađan Dragosavljević rekao je da je ova vijest obradovala sve građane Srpca, a naročito roditelje mališana koji pohađaju ovu ustanovu.

- Nije bilo dileme da privremeno zatvorimo vrtić iz preventivnih razloga, dok ne budu riješene sve nedoumice, ali na svu sreću pokazalo se da nema zaraženih - rekao je Dragosavljević.

Direktor Doma zdravlja Srbac Mirko Stojić rekao je da su zbog sumnje u prvobitni rezultat urađena još dva testiranja.

- Ovakve stvari se dešavaju, zbog čega ponovni testovi pokazuju da li je zaista došlo do zaraze. U konkretnom slučaju radnica vrtića nije imala nikakvih kontakata sa prethodno oboljelima, što nije presudno, ali je smanjilo šanse za obolijevanje. Ishod druga dva testa za nas je bio očekivan - rekao je Stojić.

Direktorica vrtića Dijana Milanković rekla je da je u četvrtak bilo veoma stresno u njihovoj ustanovi, ali raduje ih što su dobili poruke podrške od velikog broja roditelja.

- Veoma emotivno doživljavamo naš posao i vezani smo za djecu, tako da nam je bilo teško zatvoriti vrtić po drugi put ove godine i pored toga što smo redovno preduzimali mjere zaštite, sprovodili higijenu i vršili dezinfekciju. Radujem se što ćemo se ponovo družiti sa našim vaspitanicima - rekla je Milankovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana