Radio Drvar: Jedini medij u Federaciji na srpskom jeziku proslavlja 46 godina rada

Srna
Radio Drvar: Jedini medij u Federaciji na srpskom jeziku proslavlja 46 godina rada

DRVAR - Radio Drvar, jedini medij u Federaciji BiH koji cjelodnevni program emituje na srpskom jeziku, danas proslavlja 46 godina postojanja. "Svjedočili smo o društvenim previranjima i burnim zbivanjima profesionalno i nepristrasno, što nas je, uprkos brojnim problemima, održalo", rekao je Srni direktor Radio Drvara Milovan Bjeljac.

On je napomenuo da se Radio Drvar, danas jedini medij u ovoj opštini, prvi put oglasio početkom juna 1974. godine, te da je kao svjedok vremena i vjerodostojni hroničar zbivanja bio i ostao u službi vjernih slušalaca.

"Nije se štedjelo ni vremena, ni truda, a ni energije da Radio Drvar bude što bolji i da slušaocima približi teme iz života, da ih autentično i objektivno predstavi", naveo je Bjeljac, koji je i glavni i odgovorni urednik.

On je dodao da je u Radio Drvaru zaposleno troje radnika koji posao obavljaju predano i sa velikom ljubavlju. Bjeljac je rekao da je Radio, kao i većina medija, opterećen nezavidnom materijalnom situacijom, nemogućnošću zapošljavanja novinara, te niskim i neredovnim platama.

Prema njegovim riječima, Radio emituje 24 časa informativnog, obrazovnog, dokumentarnog, kulturnog, vjerskog, omladinskog, dječijeg, zabavnog, sportskog i humorističkog programa, nastojeći da zadovolji ukuse i potrebe svih uzrasta.

"Radio će i dalje objektivno informisati građane Drvara, ali i ostalih srpskih povratničkih opština - Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Istočnog Drvara", poručio je Bjeljac.

On kaže da su u redakciju Radio Drvara, povodom 46 godina postojanja, stigle brojne čestitke zvaničnika i slušalaca.

"Čestitke su, između ostalih, uputili zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta, generalni direktor Novinske agencije Republike Srpske - SRNA Radmilo Šipovac, načelnici opština Drvar Dušica Runić, Glamoča Nebojša Radivojša, Bosanskog Grahova Milorad Gligić, Bosanskog Petrovca Dejan Prošić i načelnik Istočnog Drvara Milka Ivanković, kao i predsjednik Opštinskog vijeća Drvara Milan Kunić", naveo je Bjeljac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana