Radenko Smiljanić izabran za predsjednika Sindikata metalske industrije i rudarstva Srpske

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK - Na Izbornoj skupštini Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, koja je održana danas u Tesliću, za predsjednika ovog sindikata izabran je Radenko Smiljanić iz Zvornika.

On je dobio povjerenje delegata da u naredne četiri godine bude na čelu Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, koji okuplja više od 7.000 članova u 34 sindikalne organizacije.

Smiljanić, koji je doktor tehničkih nauka, rekao je da će koristiti sva dosadašnja iskustva koja je stekao predsjedavajući u dva mandata Sindikalnom organizacijom metalske industrije i rudarstva u zvorničkoj kompaniji "Alumina".

On je izrazio očekivanja da će na najbolji način predstavljati radnike u metalskom sektoru Republike Srpske.

"Putem korektnog i kvalitetnog socijalnog dijaloga sa poslodavcima nastojaćemo doći do najboljih rješenja, prije svega, kad su u pitanju prava iz radnog odnosa, ali i materijalni položaj zaposlenih radnika u metalskom sektoru Srpske", rekao je Smiljanić Srni.

Dosadašnji predsjednik ovog sindikata Tane Peulić poželio je Smiljaniću da uspješno vodi ovaj sindikat i da u narednom periodu bude istinski zastupnik radničkih prava, ali i obaveza radnika u ovoj sindikalnoj grani.  

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana