Rad na izjednačavanju cijena u javnim i privatnim vrtićima

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA - U Bijeljini se radi na izjednačavanju cijene boravka u javnim i privatnim predškolskim ustanovama sa ciljem povećanja broja djece koja su uključena u predškolsko vaspitanje, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Naša obaveza je da svoj djeci obezbijedimo mogućnost obrazovanja i socijalizacije u dobrim uslovima i uz kvalitetne pedagoge", rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović nakon posjete Klubu za djecu "Oraščići palčići" u Velikoj Obarskoj.

Direktor ove predškolske ustanove Mirjana Kanostrevac najavila je da od septembra planiraju da umjesto poludnevnog obezbijede cjelodnevni boravak djece i istakla da je za to zainteresovan veliki broj porodica u selu.

"Obezbjeđivanje kvalitetnog rada predškolskim ustanovama na selu neophodno je za ravnomjeran razvoj i tretman svih ljudi na području Bijeljine i ne smije biti razlika u uslovima za razvoj i obrazovanje djece sa sela u odnosu na onu iz grada", naglasila je ona.

Klub za djecu "Oraščić palčići" radi tri godine u prostorijama Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Velikoj Obarskoj.

"Prioritet je dobrobit naše djece i zato smo ustupili prostor Klubu za djecu za izvođenje pripremne nastave, a izgradnjom fiskulturne sale oslobodićemo prostor kabineta za fizičko vaspitanje koji ćemo iskoristiti za proširenje kapaciteta ove predškolske ustanove i obezbjeđivanje uslova za produženi boravak u njoj", najavila je direktor škole Mira Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana