Pušteni u rad samouslužni računari za pregled poreskih evidencija

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - U Poreskoj upravi Republike Srpske u Banjaluci pušteni su u rad računari na kojima poreski obveznici mogu sami pregledati svoje poreske evidencije, preuzeti i poslati potrebne dokumente ili izvršiti druge radnje, korištenjem "E-usluge" Poreske uprave.

U šalter-sali u prizemlju zgrade Poreske uprave Srpske, kao i na prvom spratu zgrade gdje se nalaze prostorije Područne jedinice Banjaluka, instalirana su četiri računara na posebno označenim mjestima, a kojima poreski obveznici sasvim slobodno mogu pristupiti i koristiti elektronske usluge Uprave, saopšteno je iz Poreske uprave.

U saopštenju se pojašnjava da, ukoliko nekom od korisnika bude trebala bilo kakva pomoć ili instrukcija, na usluzi će im biti službenici Poreske uprave Srpske, kako bi se edukovali o "E-uslugama".

Ova nova mogućnost za poreske obveznike realizovana je u okviru projekta "Jačanje poreskih administracija u BiH" kojeg četiri poreske uprave u BiH sprovode sa Poreskom upravom Švedske, koja je i finansirala nabavku računara.

Instaliranju i puštanju u funkciju ovih računara prisustvovao je i direktor Poreske uprave Srpske Goran Maričić, koji je rekao da je realizacija ove usluge poreskim obveznicima plod dobre saradnje sa Poreskom upravom Švedske, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

"Poreska uprava Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa uvođenjem novih usluga poreskim obveznicima, sa ciljem lakšeg, bržeg i jednostavnijeg izvršavanja njihovih poreskih obaveza i njihove što bolje komunikacije sa Upravom", rekao je Maričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana