Prošle godine Udruženju „Don“ obratila se 1.942 građanina

Srna
Prošle godine Udruženju „Don“ obratila se 1.942 građanina

NOVI GRAD - Izvršni direktor prijedorskog Udruženja građana "Don" Murisa Marić rekla je Srni da su se prošle godine ovom Udruženju, u vezi sa zaštitom prava potrošača, obratila 1.942 građanina.

Prema njenim riječima, više od polovine građana, njih 1.058 obraćalo se zbog ekonomskih usluga.

"Ekonomske usluge su još uvijek primarni problem u ovoj oblasti. Problematika je kompleksna s obzirom na našu ekonomsko socijalnu situaciju", rekla je ona.

Marićeva kaže da je na području prijedorske regije situacija bolje uređena s obzirom na to da komisije jednom mjesečno razmatraju probleme.

Ona je navela da se , osim u vezi sa ekonomskim uslugama, građani obraćaju često i zbog kvaliteta roba, prvenstveno bijele tehnike.

"Podsjećamo da kupljenu bijelu tehniku u vrijeme trajanja garantnog roka, ne nosimo u servis kako nas nekad savjetuju trgovci, već je vraćamo u prodavnicu", rekla je ona.

Marićeva je naglasila da potrošači imaju prava ali i obaveze koje treba da poštuju.

Ona je apelovala da građani, koji to još nisu uradili, potpišu ugovore o snabdijevanju električnom energijom.

"Udruženja za zaštitu potrošača su učestvovala u izradi ugovora koji je sada povoljniji za potrošače. Potrošači treba da znaju da im električna energija može biti isključena ukoliko ne potpišu ugovor. Osim toga, ukoliko ne potpišu ugovor ne mogu ni zaštiti svoja prava u ovoj oblasti", kaže Marićeva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana