Promovisan program master studija Fakulteta bezbjednosnih nauka

Srna
Foto: Ilustracija

TREBINjE - Predstavnici Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci danas su u Gradskoj upravi predstavili studijski program drugog ciklusa - master studija ove obrazovne visokoškolske ustanove.

Dekan ovog fakulteta Predrag Ćeranić istakao je da je riječ o studijskom programu drugog ciklusa Upravljanje bezbjednosnim rizicima u prirodnim katastrofama, a zvanje koje studenti dobiju je master zaštite i spasavanja.

On je naveo da, osim studijskog programa osnovnih studija, Fakultet upisuje i četvrtu generaciju studenata drugog ciklusa jer ovog kadra nedostaje.

"Stručni program smo osnovali da bismo pružili obrazovanje i obučili kadar koji je potreban jer, nažalost, prirodne katastrofe su naša sadašnjost i po svoj prilici i budućnost. Pored toga, predstavili smo i ono što je urađeno, kao i planove za budućnost Fakulteta. Za ovaj fakultet svake godine je zainteresovano dosta studenata iz Hercegovine", rekao je Ćeranić.

Stručni saradnik u nastavi Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Duško Baškalo ukazao je da studijski program drugog ciklusa pruža velike mogućnosti u napredovanju na poslu.

On je napomenuo da je veliki broj lica završio master i radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i Civilnoj zaštite.

"Ovo je prilika da se usavršavaju, napreduju i stiču nova znanja i vještine kako bi mogli u toku svoga rada da daju veći doprinos unapređenju i bezbjednosti Republike Srpske", rekao je Baškalo.

Prijave na konkurs traju do 22. oktobra, a više informacija dostupno je na sajtu Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana