Projekat „EU for agri“: Za podršku investicijama u poljoprivrednoj proizvodnji šest miliona KM

Srna
Foto: skrinšot

SARAJEVO - Projekat „EU for agri“ (EU4AGRI)objavio je javni poziv za dodjelu šest miliona KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Na javni poziv se mogu prijaviti fizička lica, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala, jaja, uzgoj ribe, začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva i proizvodnja meda.

Podnosioci prijave mogu podnijeti isključivo samostalno, saopšteno je iz UNDP-a.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM, a za svaku investiciju podnosilac prijave mora obezbijediti vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35 odsto od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinansiranje iznosi minimalno 30 odsto.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem veb stranice https://eu4agri.ba/en/, a rok za podnošenje prijava je 31. januar 2022. godine do 17.00 časova.

Ovo je sedmi javni poziv objavljen putem projekta „EU for agri“ kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u periodu trajanja pandemije kovida 19 i oporavka od krize.

Kroz projekat „EU for agri“ do sada je podržano 45 investicija poljoprivrednika i preduzeća sa investicijama ukupne vrijednosti 10,7 miliona KM od čega je 6,3 miliona KM finansirala EU.

Projekte sprovodi UNDP u BiH u partnerstvu sa Češkom razvojnom agencijom, Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju i Međunarodnom organizacijom rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana