Prodaja imovine “Agrokombinata” u Rogatici: “Supermarket” ponuđen drugom kupcu

S. M.
Prodaja imovine “Agrokombinata” u Rogatici: “Supermarket” ponuđen drugom kupcu

ROGATICA - Kompanija “DMM” iz Rogatice u ostavljenom roku od 30 dana nije uplatila ponuđeni iznos za kupovinu poslovnog prostora “Agrokombinata” u stečaju, zbog čega je nekretnina ponuđena drugom zainteresovanom kupcu.

Naime, ova firma je putem pismene ponude kupila prostor u stambeno-poslovnoj zgradi poznatoj kao “supermarket” sa 563 metra kvadratna na licitaciji održanoj krajem godine i za nju ponudila 900.000 maraka.

Međutim, kako je istakao stečajni upravnik bivšeg rogatičkog giganta u poljoprivrednoj proizvodnji, trgovini i ugostiteljstvu Radomir Jokić, nije uplatila ponuđeni iznos, zbog čega je ostala i bez uplaćenog depozita u visini deset odsto od početne cijene za licitaciju ponuđene nekretnine koja je bila 604.000 maraka.

- Pošto je za kupovinu “supermarketa” bilo zainteresovano drugo fizičko lice, koje je uplatilo određeni depozit, pozvali smo ga putem posebnog zaključka da ima mogućnost da kupi ovaj objekat uz uslov da uplati preostali dio ponuđene cijene, koja je, treba priznati, znatno niža od one koju je ponudila kompanija “DMM” - navodi Jokić.

Dodaje da je i drugom ponuđaču dat rok za uplatu 35.000 maraka od 30 dana, nakon čega će steći uslov da preuzme predmetnu nekretninu.

Nezvanično, riječ je o Miroslavu Radoviću, bivšem fudbaleru rogatičke Mladosti, beogradskog Partizana i Legije iz Varšave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana