Prnjavorskoj uličnoj trci status pet zvjezdica

Agencije
Prnjavorskoj uličnoj trci status pet zvjezdica

PRNjAVOR - Međunarodna ulična trka u Prnjavoru dobila je od Evropske atletske federacije petu, maksimalnu zvjezdicu, potvrdio je Srni predsjednik Atletskog kluba "Prnjavor" Željko Petrović.

Petrović, koji je idejni začetnik održavanja martovske ulične trke povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor, rekao je da su u klubu svi ponosni na priznanje koje je stiglo u ovu krajišku opštinu.

- Ovome smo težili 20 godina. Morali smo ispuniti nekoliko kriterijuma, prije svega doći do toga da imamo listu kvalitetnih takmičara, što s druge strane diktira nagradni fond. Ove godine, zahvaljujući, prije svega, generalnom pokrovitelju kompaniji `Komerc Mali`, podigli smo nagradni fond sa 5.000 KM na 10.000 KM - pojasnio je Petrović.

On je podsjetio da je od prošle godine ovu trku Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske uvrstilo u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a zahvaljujući podršci načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša stvoreni su i bolji uslovi staze, što je rezultiralo dobijanjem pete zvjezdice.

- Iz Evropske atletske federacije su nam rekli jednu interesantnu frazu - ni manjeg grada ni veće trke. Njima je zapelo za oko što je mali grad kakav je Prnjavor prepoznao značaj atletike i što imamo nekoliko hiljada ljudi koji prate trke, pa je tako i publika uticala na dobijanje prestižnog statusa - rekao je Petrović.

Međunarodna ulična trka u Prnjavoru svoje 21. izdanje imaće 27. marta, a prijave za učesnike zvanično će biti otvorene za nekoliko dana.

- U kontaktima smo, između ostalog, sa atletičarima iz Maroka, Kenije i Etiopije. Očekujem da trka bude kvalitetnija nego svih proteklih godina - naglasio je Petrović.

Osim glavnih trka seniora nastupiće juniori, veterani, srednjoškolci, osnovci, cicibani, a trka će i ovaj put imati i humanitarni karakter.

Sav prihod od startnina biće namijenjen Udruženju roditelja djece sa poteškoćama u razvoju "Neven" Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana