Prnjavor: Zbog radova, sutra bez vode oko 4.000 potrošača

Srna
Prnjavor: Zbog radova, sutra bez vode oko 4.000 potrošača

PRNjAVOR - Oko 4.000 potrošača koji se snabdijevaju iz Fabrike vode Drenova veći dio sutrašnjeg dana neće imati vodu, najavljeno je iz preduzeća "Vodovod" Prnjavor.

Vode neće biti od 9.00 do 17.00 časova zbog prespajanja novog gravitacionog cjevovoda fi 400 na priključni šaht u Ulici Živojina Preradovića.

"U slučaju vremenskih neprilika radovi se odgađaju za naredni dan", navodi se u saopštenju. Iz "Vodovoda" ističu da će po završetku radova i puštanju vode u sistem postojiti mogućnost pojave zamućenosti i odstupanja u kvalitetu vode, ali i da će preduzeće uraditi neophodno hiperhlorisanje cjevovoda.

Povezivanje bazena Cer sa šahtom u Ulici Živojina Preradovića jedan je od preduslova za završetak sistema "Povelič" i povezivanje cijelog grada na ovo izvorište.

Srni je u ovom preduzeću potvrđeno da je vrijednost radova na projektu viša od 800.000 KM, od čega je "Vodovod" iz vlastitih sredstava izdvojio više od 400.000 KM , a ostatak sredstava zbog izgradnje galerije ispod auto-puta "9. januar" obezbijedilo je preduzeće "Autoputevi Republike Srpske".

Sa izvorišta "Povelič" vodom se trenutno snabdijeva šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine i trećina grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana