Prnjavor: Zajednicama etažnih vlasnika 20.000 KM

GS
Prnjavor: Zajednicama etažnih vlasnika 20.000 KM

PRNjAVOR- Budžetom grada Prnjavor ove godine je za pomoć u realizaciji projekata zajednica etažnih vlasnika planirano 20.000 KM, a uslove iz javnog konkursa za dodjelu sredstava ispunilo je pet zajednica.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je novinarima da se na javni poziv prijavilo šest zajednica etažnih vlasnika, a pet je ispunilo sve zakonom predviđene obaveze.

On im je zahvalio za inicijativu da urede svoj životni prostor, a time i samu lokalnu zajednicu.

"Ovo su sredstva koja smo imali na raspolaganju i možda nisu dovoljna da riješe problem u potpunosti, ali smo spremni da već u narednoj godini planiramo i preostala potrebna sredstva. Na ovaj način pokušavamo da motivišemo i druge etažne vlasnike da se angažuju", rekao je Tomaš.

Zahtjevi za sanaciju uglavnom se odnose na sanaciju fasade ili krovne konstrukcije za šta su potrebna veća novčana izdvajanja, pa je gradska uprava izrazila spremnost da bude partner zajednicama etažnih vlasnika kod apliciranja za sredstva kod Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske.

Tomaš je istakao da je zajednica etažnih vlasnika lična imovina ljudi koji u njoj žive, a ne društvena ili imovina lokalne zajednice zbog čega ti pojedinci imaju obavezu da imovinu uređuju, održavaju i štite, te da je dobra volja odbornika u gradskoj Skupštini i gradske uprave da se na ovaj način pomogne sugrađanima.

Među predstavnicima zajednica etažnih vlasnika koji su prisustvovali uručenju rješenja o dodjeli sredstava prisustvovala je i Slobodanka Sekulić nastanjena u Njegoševoj ulici.

Ona je pojasnila da u zgradi sa 30 stanova, izgrađenoj prije četiri decenije, žive uglavnom žene, penzioneri koje se suočavaju sa brojnim potrebama za sanacijom na objektu.

"Potrudile smo se da nešto novca uštedimo za ove potrebe, ali to nije dovoljno. Imamo problema sa vodom u podrumima, sa prokišnjavanjem krova, a sredstva su nam sada odobrena za sanaciju fasade" , precizirala je Sekulićeva.

Na području grada Prnjavor registrovano je 120 zajednica etažnih vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana