Prnjavor: Premijerno odigrana predstava "I devojčice igraju fudbal"

Srna
Prnjavor: Premijerno odigrana predstava "I devojčice igraju fudbal"

PRNjAVOR - Predstava "I devojčice igraju fudbal" u režiji Brankice Radonjić premijerno je večeras odigrana u Prnjavoru.


Predstavu su odigrali čalnovi Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Prnjavor u saradnji sa Fudbalskim klubom /FK/ "Ljubić".

Radonjićeva, koja je i umjetnički rukovodilac prnjavorskog amaterskog pozorišta, rekla je Srni da je ovo prva ovakva saradnja sa nekim sportskim klubom.

"Imali smo ranije priliku da pripremamo predstavu u kojoj, osim glumaca, igraju djeca i mladi koji se ne bave glumom, ali ne i sa djecom koja se samo bave sportom. U skladu sa tekstom i predviđenim ulogama zamolili smo prijatelje iz FK `Ljubić` da nam pronađu tri dječaka koji mogu odgovoriti zahtjevima predstave i tako je počela naša saradnja", kaže Radonjićeva.

Ona je istakla da Dramska scena kroz predstave uvijek šalje poruke da treba voditi zdrav život.

"Ovaj put smo željeli da pokažemo koliko je važno da se djeca bave sportom, ali i da se razbiju neke predrasude i stereotipi jer predstava promoviše djevojčice koje igraju fudbal. Svaka predstava, koliko god djelovala dječija i bezazlena, u stvari ima duboke poruke koje, vjerujemo, naša publika zna prepoznati", izjavila je Radonjićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana