Prnjavor: Nagrađeno 17 učenika i petoro nastavnika

Srna
Prnjavor: Nagrađeno 17 učenika i petoro nastavnika

PRNjAVOR - U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Prnjavoru danas je, povodom obilježavanja Dana učeničkih postignuća, nagrađeno 17 učenika i petoro nastavnika koji su u ovoj školskoj godini ostvarili najbolje rezultate u radu i na takmičenjima.

Direktor škole Jasmina Malešević rekla je Srni da je ove godine odlučeno da se prigodno obilježi Dan škole, a da je novina u odnosu na ranije godine dodjela nagrada i nastavnicima koji su zajedničkim radom sa učenicima ostvarili dobre rezultate na različitim takmičenjima, od opštinskog do republičkog.

"Iako su zbog pandemije virusa korona izostala masovnija takmičenja, naši učenici su postigli velike rezultate. Među najboljim su rezultati iz matematike i plasman na republičko takmičenje u recitovanju koje će biti održano 22. maja", rekla je Maleševićeva.

Za učenika generacija proglašena je Nataša Mićanović.

Ona kaže da će školovanje nastaviti u Informatičkoj gimnaziji, a da će dosadašnje školovanje pamtiti po stečenim prijateljstvima za koja se nada da će trajati cijeli život.

Među nagrađenim učenicima je i Ana Zec koja je pobijedila na regionalnom takmičenju u recitovanju.

Ona je rekla da je bila velika čast pripremati se za takmičenja sa nastavnicima i postizati dobre rezultate, kao i da se uloženi trud isplatio.

Školsku nagradu ove godine, između ostalih nastavnika, dobila je Dragana Malešević koja 13 godina predaje matematiku i fiziku.

"Ove godine smo imali dobre rezultate iz većine predmeta, naša djeca su bila vrijedna, ponosni smo na njih. Sutra naši mladi fizičari idu na regionalno takmičenje sa kojeg, takođe, očekujemo dobre rezultate", rekla je Maleševićeva. Povodom Dana učeničkih postignuća održan je prigodan program, a u holu škole otvorena je izložba fotografija svih učenika generacije od 2007. godine do danas. Nastavu u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" Prnjavor, uključujući i područna odjeljenja u Štrpcima i Donjim Štrpcima, pohađa 729 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana